lyttil
Diablo play
FB

Nyheder

Dato: Tirsdag 14. Sep. 2021

Strid om ærøsk badehus afgjort i retten

Det vakte stor opmærksomhed, da Ærø Kommune i begyndelsen af 2020 indbød interesserede til en lodtrækning om retten til at genopføre et for længst forsvundet badehus på Eriks Hale ved Marstal.

Lodtrækningen blev dog siden annulleret, da badehusets seneste ejer mente, at han stadig havde retten til grunden og nu har han så fået medhold ved Retten i Svendborg, der har afgjort, at den oprindelige lejeaftale fra 1969 fortsat gælder.

Badehuset forsvandt i en storm i 1990'erne og dengang forbød lokalplanen, at huset måtte genopføres. Siden ændrede kommunen så lokalplanen og ville altså give retten til at genopføre huset videre ved lodtrækning. Men nu skal kommunen i stedet anerkende den oprindelige lejekontrakt og i øvrigt betale sagens omkostninger.

Det er dog tvivlsomt om badehuset nogensinde vil blive genopført, da Kystdirektoratet tidligere har meddelt, at man kan forvente at få afslag, hvis der søges om den nødvendige dispensation fra strandbeskyttelseslinjen til genopførelse af badehuset.

 

 

<< Tilbage <<


lyttil
FB
Website © Uptime