lyttil
Diablo play
FB

Nyheder

Dato: Onsdag 04. Mar. 2020

Engineering på skoleskemaet i Svendborg

Skolebørn i Svendborg skal fremover i højere grad eksperimentere og undersøge virkelighedsnære problemstillinger inspireret af ingeniørernes arbejdsmetoder.

Engineering i skolen er navnet på et storstilet projekt, hvor Engineering som undervisningsmetode skal udbredes til skoler i hele landet, herunder de 12 kommunale skoler i Svendborg.

Efter sommerferien starter kompetenceudviklingen for de første af i alt 70 naturfagslærere og 12 skoleledere fra Svendborg, som skal lære om den nye undervisningstilgang, hvor eleverne arbejder problembaseret og anvendelsesorienteret med et autentisk problem, som de skal finde deres egen løsning på.

Forskning viser, at undersøgelsesbaseret undervisning, hvor eleverne arbejder med virkelighedsnære problemer, giver dem en bedre forståelse for, hvad naturfag kan bruges til, ligesom undervisningen motiverer og bliver mere meningsfuld for mange elever.

Det er baggrunden for at Svendborg Kommune nu prioriterer denne indsats for naturfagslærerne, lyder det fra Skole- og Uddannelseschef Nanna Lohman, der i øvrigt forventer, at den nye undervisningsmetode også får en afsmittende effekt på de øvrige fag og valgfag.

 

 

<< Tilbage <<


lyttil
FB
Website © Uptime